Sosyal Medya

Güncel

Gülen ve Uslu’ya yakalama kararı

Selam Tevhid soruşturması kapsamında Cumhurbaşkanı ve Başbakan dahil birçok ismin görüşmelerinin kaydedilmesi ile ilgili soruşturmada Fethullah Gülen ve Emre Uslu hakkında yakalama kararı çıkartıldı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun da aralarında bulunduÄŸu birçok ismin görüÅŸmelerinin kaydedilmesi ile ilgili soruÅŸturmada yeni bir geliÅŸme yaÅŸandı. 100’ye yakın polisin gözaltına alındığı, emniyet müdürlerinin de içinde bulunduÄŸu 26 polisin tutuklandığı soruÅŸturma kapsamında hazırlanan fezlekede 1 numaralı ÅŸüpheli olarak yer alan Fethullah Gülen ile 2 numaralı ÅŸüpheli olan Emre Uslu hakkında yakalama kararı çıktı.

Suçlama hükümeti yıkmaya teÅŸebbüs

Ä°stanbul BaÅŸsavcı Vekili Ä°rfan Fidan önceki gün, Fethullah Gülen ve Emre Uslu hakkında yakalama kararı verilmesini talep etti.
Fidan talep yazısında Gülen ve Uslu’ya 'Silahlı Terör Örgütü Kurma ve Yönetme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs etme, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme' suçlamalarını yöneltti. Talebi deÄŸerlendiren Ä°stanbul 3.Sulh Ceza HakimliÄŸi, bu gerekçelerle ÅŸüpheliler hakkında yakalama kararı çıkardı.

Ä°kinci kez yakalama

Bu kararla birlikte Fethullah Gülen hakkında 2. kez yakalama kararı çıkmış oldu. Gülen hakkında daha önce de ‘TahÅŸiye grubuna yönelik yapılan operasyonda kumpas kurulduÄŸu’ iddialarına iliÅŸkin yürütülen soruÅŸturma  kapsamında da yakalama kararı çıkartılmıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.